Anasayfa

 Soprano Mutfak ile Yemek Tarifleri Başladı !

Pırasayı Sevdiren, Pırasalı Kek Tarifi 

Derin bir kaba süt, yumurta, yoğurt, sıvıyağ, tuz, karabiber, pulbiber, kabartma tozu, mısır unu ve beyaz unu ekleyip bir tel çırpıcı ile ( mikser olmaz) çırpalım. İnce doğranmış pırasa, maydonoz ve rendelenmiş havucu ekleyip, karıştıralım. Fırın kabımızı sıvıyağ ile yağlayıp içine kek hamuru ilave edelim. Üzerine susam serpelim.(İsteğe Bağlı ) Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 34-40 dakika pişirelim. Afiyet olsun.

Neden Pırasalı Kek Tarifi ?

Pırasanın vitamin değerlerinden uzak kaldıysanız ve tadını beğenmiyorsanız bu tarif tam size göre. Pırasayı sevdiren, pırasalı kek tarifi özellikle ek gıda'ya geçen bebekler ve çocuklar için iyi bir vitamin kaynağı. Eğer bebekleriniz ve çocuklarınız sebze vb gibi sağlıklı besinleri kabul etmiyorsa farklı tercihler yaratmak gerekir. Bu bağlamda sizlere kolaylık sağlayacak bu tarif ile bebek ve çocuklarınıza rahatlıkla yedirebilir sağlıklı beslenmelerine katkıda bulunabilirsiniz. Her hafta sizlere katkı sağlayacak içeriklerle karşınızda olacağız, takipte kalın :)

Hazırlık Süresi : 20dk
Pişirme Süresi : 40dk
Pişirme Derecesi: 170
Porsiyon Sayısı : 6-8 Kişilik

Faydaları:
Pırasa doğal ağrı kesici özelliği vardır
Vücuttan zehirli maddeleri atar
Demir vitamini bulunmaktadır
Pırasa sevmeyenleri sevdirir Yemeyen çocuklar için birebir tarif

Bloğumuza özel %50 indirim ile videodaki Vitale Sweet Home Cam Kapaklı Kek Fanusuna sahip olun
https://www.evdeimaj.com/vitale-sweet...

Bizi Takip Edin
https://www.instagram.com/evdeimaj
https://www.instagram.com/evdematr
https://www.instagram.com/sopranomobilia

Soprano ile Seden Çekem Yemek Tarifleri
https://www.instagram.com/sedencekem


Size daha iyi bir deneyim sunabilmek için internet sitemizde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi almak için Çerez Politikamızı ve İnternet Sitesi Aydınlatma Metnimizi inceleyebilirsiniz.
X